• Моите момичета! Част Четвърта – Съни

  by  • март 16, 2017 • Кухня за красота • 0 Comments

  Сподели го с всички!Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg this

  Ето какво разказва Съни. Нямам нейна снимка, но слагам такава на бяла котка, тя си знае 🙂

  Лесно ли е да направиш крем сам в къщи или моите лутаници
  Запали ме една приятелка, преди почти три години. Търсила, чела, пробвала и един уикенд започнахме да творим. Бъркахме средно прилични неща (сега от позицията на изучваща магията, така ги оценявам), разполагахме с меко казано некачествена информация.
  Понякога се получваше нещо, но имаше случаи, когато водата и маслата така и не се смесваха и се започваше едно чудене, кое не направихме както трябва, нали всичко прибавяхме и бъркахме като предния път???
  Не бях удовлетворена, исках в крема ми да има и Q10, и колаген и екстракт от охлюви.
  Исках да е точно за мен, да попива бързо, да не ми е мазен, да е моят крем. Исках, исках, исках….. НО … не ставаше.
  Продължих да „ровя“ в нета, да споделям с приятели и познати, да задавам въпроси – знаят ли, чели ли са нещо и докопах информация от случайна среща с моя бивша съквартирантка – сподели, че преди време била на курс по бяла козметика при Валя (Валентина Бевакуа), правили права и обратна емулсия (каквото и да значи това – толкова разбирах тогава). Но получих материал за размисъл.
  Разгледах сайта, прочетох блога – нямаше боракс и слънчогледово олио 🙂
  Реших – ще отида! Там надявам се ще науча нещо смислено и отидох, и попаднах в страната на чудесата. Жаждата ми за знания намери своята бездънна чаша на утолението и бавно започнах да пия глътка (курс) по глътка(курс). И продължавам. Чакам с нетърпение всеки нов курс (глътка), да науча нещо ново, да се запозная с нови и интересни „вещици“, след което да сътворя нещо прекрасно сама в къщи.
  Вече така страшните в началото емулсии ми се получават, НО имам прекрасен учител, балансирани рецепти и знанието как да вложа съставките, които искам. Какво повече може да иска една начинаеща „вещица“, освен да пие още и още и още от бездънната чаша на знанието.
  Благодаря, Валя!
  С пожелание за много творчески успехи и нови курсове!

  Сподели го с всички!Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg this

  Вашият коментар