Моите момичета! Част Първа – Сашка


Аз преподавам …. ти слушаш…  тя пише …  той чете …. ние формулираме, вие приготвяте, … а всички те стават приятели 🙂
Това е обичайният сценарий в моите курсове по козметика, като не бих определила преподаваното само и единствено като козметика.
„Моите момичета“ са от всякакъв възрастов диапазон и професия. Обединява ни страстта и емоцията да създаваме и изучаваме красотата под формата на козметика.
Отделно си създадохме свое малко общество под формата на фейсбук група, където обсъждаме научните аспекти на козметиката, факти, рецепти, експерименти, дори и козметичните си провали. От време на време се събираме на тъй наречените от нас „крем партита“, където творим нови рецепти, предлагам по нещо ново, на място се раждат идеи и забавления.
По моя молба някои от „моите момичета“, (като държа да кажа, че мои курсисти са и момчета), написаха кратки свободни текстове за своите впечатления.
Ще ги публикувам постепенно по ред на постъпване 🙂

И ето .. на вашето внимание представям … Сашка!

„Когато за първи път използвах ръчно приготвени крем за лице и сапун, реших, че на всяка цена трябва да се науча да си правя сама.
Не беше лесно да намеря кой да ме научи. Попадах на какви ли не сайтове и блогове и все удрях на камък. Никой не искаше да ми каже какво да правя.
Пробвах някакви измислени рецепти за приготвяне на козметичен крем и всичко се оказваше пълен провал.
За сапуните да не говорим на какви безмислици се натъквах – да се приготвят с вода от чешмата и сода каустик от железарията; с някакви приблизителни мерки и температури на маслата и смесването. С две думи, не зная как оцелях
!
Но, както казват, няма случайни неща!
Един ден, съвсем случайно и аз не знам как, попаднах на страничката на Екомама във Фейсбук. И олеле, радост! Най-после някаква светлина в тунела.
Първо се записах на курса за сапуни, където разбрах за сапунените калкулатори и с още много четене и претегляне на информацията нещата най-после се получиха!
Не след дълго дойде и дългоочакваната дата за курса с Валя за изработването на козметични кремове – емулсии.
Там вече наистина попаднах в дълбоки води! Не мога да опиша с думи удоволствието, което изпитах, когато след този курс успях съвсем сама да си приготвя чуден крем за лице!
Не е лесно да кажа какво научих на всички последващи курсове и извънредни кремоправения …., но както казва Валя – колкото повече научаваш, толкова повече разбираш как нищо не знаеш.
Затова ще бъда много кратка: научих се от курсовете на Валентина Бевакуа как да подбирам правилно необходимата ми  информация, как да не се доверявам на всичко чуто или видяно някъде, старателно да го проверя на няколко места и чак тогава да си извадя заключение.
И най-важното, на курсовете на Екомама намерих много нови и добри приятели, което за мен е безценно. Допълни и обогати живота ми с много нови знания и незабравими емоции.“

Благодаря ти, Саше!

Моите момичета! Част Втора – Таня

Публикуване на коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.