Как да си изберем минерален фон дьо тен?


Минерален гримВече знаете, че имаме 4 прекрасни цвята минерален фон дьо тен с висока покривност на италианските иноватори Neve Cosmetics, подбрали сме 2 цвята за светла кожа и 2 цвята за по-матова кожа.

Често получавам запитвания – как да определя цвета на кожата си и фон дьо тена, който ще ми пасне. В тази статия ще се опитам да отговоря на този въпрос.
Чистата минерална козметика се различава от стандартната по своята форма – тя е винаги прахообразна. Тази специфика има своите плюсове и минуси. Като плюс е фактът, че тя не образува пласт маска – досаден ефект на кремообразните гримове. Освен това е водоустойчив и със слънцезащита. Недостатъкът е специфичното нанасяне – с четка и нежни кръгообразни движения.
Запомнете следното:
Когато избирате минерален фон дьо тен, правилото за тест с шията не важи. За разлика от кремообразните продукти, които не могат да се адаптират върху кожата ви, минералният фон дьо тен успява да приеме много точно цвета на лицето ви.
fair-neutralИ все пак това не ни помага особено много за да определим кой от четирите ни цвята минерален фон дьо тен е направен за нас. Погледнете се внимателно на светло с огледало. Сега трябва да прецените дали кожата ви е много светла – почти прозрачна и бяла. Ако е така, то вие сте цвят Fair от палитрата ни, който показвам тук нагледно. Обикновено този цвят пасва на жени с катранено черна коса и сини очи или пък с пепеляво руса коса и светли очи.

 

 

light-neutral
Ако кожата ви е светла, но по челото ви не се забелязват ясно сини венички и има леко жълт оттенък – то вашият цвят е Light, и го виждате вляво. Този цвят е за брюнетки с лешникови очи и светлокестенява коса.

 

 

Цветовете Tan Warm и Middle Neutral са за по-матова кожа.

medium-neutral


Middle Neutral
е характерен за повечето жени в България – тъмна коса и тъмни очи, но без ясно изразен тен.

 

 

tan-warm
За фаталните брюнетки с тъмна кожа е най-подходящ Tan Warm (вляво) – повечето жени добиват точно този тен по време на лятната си почивка.

 

Ето от мен няколко трика за нанасяне на минерален фон дьо тен:
1. Нанесете подходящ крем върху лицето си. Изчакайте да попие.
2. Отсипете малко количество от пудрата в кутийката. Потопете в него плоска четка или сух пръст. Разнесете внимателно това количество върху пъпка, зачервяване или друг недостатък върху кожата. Или можете да смесите малко и от любимия си крем, както е показано нагледно, този начин е особено подходящ за сухи кожи.
Нанасяне на минерален фон дьо тен
3. С гъста четка кабуки за пудра нанесете върху цялото лице от фон дьо тена с нежни кръгообразни движения.
Нанасяне на минерален фон дьо тен
4. Почакайте 2-3 минути, за да се адаптира цвета към кожата ви. При първите няколко пъти от нанасянето ще забележите леко „напудряне” или „набрашняване”. Не се безпокойте за него. След няколко минути върху кожата остава само това количество грим, което тя може да понесе.

С пожелания за сияйна кожа!
Валентина
www.ekomama.net

Публикуване на коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.