Маслено-минерален коректор дуо за тъмни кръгове 2


Минерални маслени коректори дуоТъмните кръгове около очите са един от най-досадните и трудни за преборване недостатъци във външността. През последните няколко години съм изпробвала какви ли не продукти, с които да ги залича или излекувам. Разбира се, най-добрият лек срещу тях е пиене на вода, умерена употреба на сол и кофеин, движение, сън… Понякога обаче дори всичко това не помага.
За такива моменти изпробвах да изработя коректор за тъмни кръгове около очите. Той е вдъхновен от коректора Pro Concealer на Mac, като тук ще ви покажа един от техните палети в жълти тонове, точно за тъмни кръгове.

Коректор палет Pro Concealer на MacЕстествено, разликата е, че освен че моите коректори са направени вкъщи, аз запазих подхода си в употреба само на естествени съставки, което е важно за мен.

Днес ви представям първия от вариантите жълт коректор с близък до телесния цвят.
Ето и продуктите, които ни трябват за него:
1 г. пчелен восък
2 г. нишесте от арарут
3,5 г. триглицериди
0,05 г. мика Nude
1 капка Бета каротин

Необходими пособия:
мини везничка
кафемелачка
съд за разтапяне на водна баня
гилза за червило
Необходими продукти

В кафемелачка смесете арарута и миката. Получава се мек телесен цвят, който е база за всички следващи коректори, това е идеалният цвят пигмент за продукти телесен цвят, като той може да се коригира на „топлина“ с пигмента Blushed Pink.
В съд на водна база разтопете восъка и триглицеридите. Добавете пудрата с арарут и мика и разбъркайте внимателно. Добавете точно една капка от бета каротина за свеж и блед цвят на коректора. Ако тенът ви е по-тъмен, тогава може да си позволите да оцветите сместа с 2 капки. Разбъркайте и изсипете в гилза.
Безспорно най-големият плюс на този коректор е фактът, че той се нанася лесно под очите и полепва бързо по кожата. Триглицеридите са леко масло, което често е основа на продуктите за грижа с oil free  консистенция. Арарутът пък е нишесте, което подпомага попиването на излишния себум. Този маслен коректор се препоръчва за нанасяне на места от кожата, които не са склонни към омазняване и образуване на комедони, идеален е за тъмните кръгове около очите.Коректор дуо за околоочния контур

След нанасяне на коректора продължете с минерален фон дьо тен. Очаквайте скоро рецепта от Надя Костова за лесен минерален фон дьо тен. Разберете как работи минералния фон дьо тен.

Автор: Надя Костова

Още:
Курсовете по красота и минерален грим на Надя Костова
Разнообразни курсове по натурална козметика на Екомама.нет
Двуфазният дегримьор на Надя
Домашен минерален коректор за пъпки

www.ekomama.net


Публикуване на коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

2 мисли относно “Маслено-минерален коректор дуо за тъмни кръгове