Къна на всяка цена? 6


Къносване Сахара Тазарин

Къната е безвредно средство за оцветяване на косите и практически няма противопоказания. Но винаги ли къната е подходяща за употреба?
Къната определено не е за вас ако:

Бързате. Къната, веднъж нанесена върху косата изисква време, за да оцвети. Това обикновено са от 2 до 5 часа. Междувременно можем да говорим по телефона, да гледаме телевизия, да стоим на компютъра и т.н., но трябва да сме си вкъщи. Мисълта ми е, че преди да започнете с къната и билките, помислете имате ли поне по 5 часа два пъти месечно.

Искате да получите точно определен желан нюанс. Нямате на представа колко дами ми пишат с молба да им препоръчам къна, която да е с цвят „боровинка“, рубин и т.н., като например „къната“ на Арома, в която няма къна. Естествената къна дава различен нюанс върху всяка коса и не е лесно да се предвиди как точно ще оцвети вашата коса. Тоест тук нещата са обърнати – върху косата ви ще се получи не каквото вие желаете, а каквото къната пожелае да създаде като нюанс. Важно е да го имате предвид.

Не искате червен цвят. Тук става сложно. Ако имате бели коси за покриване, е почти невъзможно, без да се премине през червената гама. Дори и при оцветяването в две стъпки от къна и индиго, което дава тъмнокестенява до черна коса, на слънце дава червени отблясъци.

Целите изсветляване на косата. Това няма как да се получи с къна, но по принцип и с почти никакво естествено средство.

Това беше всичко засега.

www.ekomama.net


Публикуване на коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 мисли относно “Къна на всяка цена?

 • Avatar
  pierre1965

  Здравейте,от скоро ползвам къна,но не мога да покрия корените си.Те просто въобще не се оцветяват и остават тъмни. От снимките ,които прилагате виждам ,че корените ви се покриват.Косата ми е кестенява и към къната добавям малко касия,куркума,запарка от лайка.Искам да получа по-златист цвят.По дължината се получава,но корените не се променят.Моля за някакъв съвет!

 • Valentina
  Valentina Автор

  Здравейте, дължините на косата някога боядисвани ли са с традиционна боя? Това може да обясни, защо по дължините хваща, а в корените – не, факт е, че къната прониква по-добре в увредения косъм. Казвате, че корените са ви тъмни, имайте предвид, че къната не изсветлява косата. Възможно е също да не оставяте къната да оксидира оптимално, или да не стоите достатъчно с къната, разкажете ми повече как процедирате 🙂

 • Avatar
  Дима

  Здравейте, много искам да започна да се боядисвам с къна или натурална боя, но имам 90% бяла коса и досега се изрусявах ,защото никоя боя не ми покриваше белите коси . Ако можете да ми дадете съвет, с каква къна мога да покрия тези коси ( но и да е в по светъл цвят) ? Предварително Ви благодаря .

 • Valentina
  Valentina Автор

  Здравейте, чудесно е, че сте решила да използвате естествени оцветяващи продукти за косите си. Имайте предвид, че къната е една и оцветява в червено-оранжево. Има къни, които по-добре покриват белите коси и такива, които ги покриват по-слабо.
  Но цветът си е този с малка разлика в оттенъците според произхода на къната. Неудобството на къната е, че не ние решаваме какъв цвят искаме, както сме свикнали да избираме при синтетичните бои, а тя прави върху нашата коса каквото тя си прецени.
  Ако желаете да постигнете кестеняв оттенък, но със скромно покритие на белите коси, има смеси от билки в четири тоналности – светло кестеняво, кестеняво, тъмно кестеняво, черно.