• Адриана – пътят към здравата коса

  by  • януари 28, 2013 • Коси на фея • 0 Comments

  Сподели го с всички!Share on LinkedIn
  Linkedin
  0Pin on Pinterest
  Pinterest
  1Share on Google+
  Google+
  0Tweet about this on Twitter
  Twitter
  Digg this
  Digg

  Публикуваме разказа на една фея-дългокоска, която направи пълен преход от силиконова грижа и химическо оцветяване към натурална грижа и натурално оцветяване. Поздравяваме я за избора и се радваме заедно с нея на резултата!

  Адриана: Закъснялата история на моята коса :)))
  Аз съм една от многото жени, които в забързаното ежедневие все не стигат до своята минутка лично време. За шест години родих, кърмих и отгледах двете си деца. Чак сега, когато те са вече на детска градина, а аз се върнах към социалните си контакти, забелязах колко изтощена и безформена е моята коса. От постоянното носене на кок или опашка дори не бях забелязала колко побеляла съм вече 🙁
  Цветът ми беше меко казано неясен – червеникаво-рижаво-изгорял. Спомних си, че наскоро ми се беше мяркала историята на нечия друга коса с подобна на съдбата на моята такава. Поразрових се и се оказа, че не само аз съм постигнала потресаващите резултати от употребата на химически бои. Консултирах се с една любезна дама от Екомама и решението беше окончателно взето – вече ще се къносвам 🙂 Обсъдихме коя къна ще бъде подходяща за моята коса, какъв цвят искам да постигна и за каква дължина говорим. Получих отлични съвети и за това как да постигна лъскавина и здравина на косата.
  И така, приготвих сместа по следния начин: половин пакетче пакистанска къна в лимонов сок и малко топла вода до постигане на каша с гъстотата на кисело мляко. Покрих къната с найлонче и загрях фурната да е по-топла от ръката, изключих и оставих вътре къната вътре за час и половина (бързо оксидиране). Малко преди да извадя къната от фурната  разтворих 1/3 пакетче индиго в топла вода с голяма щипка сол до същата гъстота и разбърках добре. Смесих къната и индигото. Нанесох на косата, и седях увита в найлонова шапка и вълнен шал близо 7 часа. С огромно нетърпение се измих и като никога се подсуших със сешоара.
  Резултат имаше още тогава – жилав косъм, отдавна забравените от мен чупливи кичури и най-важното, почти равен цвят. Бях доволна….и сигурна, че ще продължа 🙂
  Днес, след вече двумесечен опит с къната, мога да кажа с чисто сърце, че направих правилния избор за своята коса. Порасна с близо 3 см, сгъсти се и не прилича на слама 🙂

  Това са снимки на моята коса преди

  Адриана корени преди

  Адриана дължина преди

   

  и след първото ми къносване

  Адриана корени след

  Адриана дължина след

  В момента си правя подсилване на цвета с касия, някъде около две седмици след къносването и използвам био балсам, от който между другото почти нямам нужда, косата просто не се заплита и наелектризира както преди.
  Искам да благодаря на екипа на Екомама за бързите и коректни доставки, приятелските съвети и прекрасните продукти които предлагат.
  Успех на всички които искат да създадат комфорт за своята коса и да я направят най-забележимото нещо от визията си 🙂

  Адриана Добрева

  Още:
  Клеми – страст към червения цвят
  Къна и индиго – решение за Ева
  Къната – всичко за нея
  Какво е индиго

  www.ekomama.net

   

  Сподели го с всички!Share on LinkedIn
  Linkedin
  0Pin on Pinterest
  Pinterest
  1Share on Google+
  Google+
  0Tweet about this on Twitter
  Twitter
  Digg this
  Digg

  Вашият коментар