Прах от мандаринови кори 1


МандариниДонесоха ми цяла касетка нетретирани мандарини, истинско съкровище!
Освен, че ги ометохме, използвах и техните кори, които са невероятен козметичен компонент и се използват предимно за тонизиращи маски за лице. Ако имате откъде да се сдобиете с нетретирани цитрусови плодове, мандарини, лимони и портокали, непременно използвайте корите им с козметична или хранителна цел. Също така са и страхотна подправка за ястия, за торти, кексове или солени деликатеси.

Нарязване на корите от мандариниТака се вманиачих да събирам корите, че само да видех някой вкъщи да яде мандарина, направо му издърпвах корите от ръцете.
Слагаме върху хартия за печене

Ето какво направих с корите: нарязах ги на лентички, сложих ги в тава върху хартия за печене и ги „пекох“ във фурната около 4 часа на 50 градуса.

 

 

 

 

Сухи кори от мандаринаТова е резултатът, корите са сухи и твърди. След няколко дни ще ги смеля на прах и ще ги оставя да съхнат на стайна температура още 3-4 дни.

 

 

 

 

Прах от мандаринова кораБи трябвало крайният резултат да е нещо от сорта, но още не съм ги смляла. Взех тази снимка от http://cuochedellaltromondo.blogspot.it/

 

 

 

 

 

www.ekomama.net

 


Публикуване на коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Една мисъл относно “Прах от мандаринови кори