Приложение на къната в снимки стъпка по стъпка 8


Вероятно вече имате забъркана и готова оксидирана смес с натурална къна и сте готови да я намажете върху косата. Сложете си дреха, за която няма да съжалявате, че ще стане на петна, аз си имам нарочна стара тениска. Пригответе си стара хавлиена кърпа за същата цел. Използвайте ръкавици, за да избегнете оцветяване на ръцете си. Пригответе си шапка за баня, която после можете или да изхвърлите, или да измиете и да използвате многократно като мен.

 

 

 

 

 

 

Къната може да се прилага както на влажна, така и на суха коса. Има много начини да се прилага къна върху косата и всеки ще намери своя начин. За добър резултат е препоръчително да се прилага с фризьорска четка, аз прилагам с ръце. Каквото и метод да изберете, трябва да разнесете сместа равномерно по цялата коса. Това може да бъде трудно от първия път, но с постоянство се добива опит.

 

 

 

 

Покривате намазаната коса с шапка за баня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ръкавиците са вече оранжеви 🙂

 

 

 

 

 

 

 

Завийте с кърпа. Аз имам едно тюрбанче от микрофибър от китайския магазин с копченце отзад, страшно е удобно и фиксира найлона отдолу. Наложително е да държите и кърпа на раменете си, в случай, че паднат капки надолу по врата. Ако къната е гарантирано натурална, няма ограничение във времето на престоя й върху косата, но трябва да е поне 3 часа, за да видите ефект. Ако сте достатъчно смели, можете да я държите през цялата нощ! В този случай поставете кърпа върху възглавницата си, а под кърпата нещо непромокаемо, за да се избегне замърсяване на калъфките.
Можете на всеки час да затопляте главата със сешоар, така както е завита, за да ускорите „хващането“ на цвета.
След престоя с къната, изплакнете косата грижливо. Косата може да се измие само с вода, а може без проблем да се използва и шампоан, той няма да отмие къната от косъма. Същото се отнася и за употребата на балсам. Горещо препоръчвам изплакване на косите с 2% разтвор на лимонена киселина, не само след къносване, но след всяко измиване.

Имайте предвид, обаче, че къната продължава да действа за известно време, дори след като сте я отмили от косата  и след това в рамките на няколко часа може да забележите леки промени в цвета. Той ще продължава да става по-наситен в следващите няколко дни, тоест истинския резултат от къносването ще видите на третия или четвъртия ден от къносването.
Какво остава освен да опитате 🙂

Дневникът на моята коса
Естествената къна – всичко за нея
Експерименти с 4 вида къна
Постигане на различни тонове с къна

www.ekomama.net екологични продукти за малки и големи


Публикуване на коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

8 мисли относно “Приложение на къната в снимки стъпка по стъпка