Женски неволи или никога вече провалена ваканция заради цикъл! 1


С настъпването на лятото започваме да търсим почивки на море, планина, басейн … Броим дните до заминаването и последните работни дни в офиса се точат по-дълго, отколкото ни се иска.

Планираме всичко до най-малката подробност, приготвяме багажа и … с ваканцията се оказва, че са дошли и “тези” дни ….

Надали има жена, която да няма поне една почти провалена ваканция поради това. На плажа или басейна винаги има една част от дамите, които, вместо да плуват, да се къпят, да играят плажен волейбол или просто да се разхождат или правят тен те лесно се разпознават: стоят под чадъра с панталонки или пола … и обикновено са доста намусени. И с право. Не е никак забавно вместо да облекат и “разходят” любимия бански костюм, избиран грижливо месеци преди сезона, да стоят и гледат как се забавляват “щастливките”.
Да си признаем, а на колко от нас се е налагало да планираме ваканцията си не за тогава, когато ни се иска, а според цикъла ни?

Момичета! Решение има! И е толкова просто!


Нарича се “менструална чашка” и е много проста и удобна джаджа. И не, не откриваме топлата вода 🙂
Има я както в чужбина, така и в България. Изработена е или от медицински силикон. В България се предлага английската Mooncup.
Изискват се само няколко “тренировки” за да се добие увереност в ползването й, като след това всичко е лесно, удобно, практично и най-вече сухо!


Прочетете още:
Аз и менструалната чашка

Екомама.нет ви пожелава прекрасни летни дни! Ще ви разпознаем, сред жените, които се наслаждават изцяло на своята ваканция 🙂

Можете да закупите Mooncup от www.ekomama.net


Публикуване на коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Една мисъл относно “Женски неволи или никога вече провалена ваканция заради цикъл!