Бамбук 1


Бамбуковата тъкан

Ekomama - Bamboo

Бамбуковата тъкан е приятна на пипане, по-мека от памука, напомня на нещо средно между мек хавлиен плат и кашмир. Тя има безспорни антимикробни качества, като също така е напълно биоразложима.
За разлика от много други материи с растителен произход, при които така или иначе се налага използването на пестициди, при бамбука не се налага използването им, тъй като самото растение съдържа вещество, наречено bamboo kunh, което предпазва растението от развитието на бактерии и гъби.
Бамбуковата тъкан може без проблем да се смесва с други влакна като ликра, спандекс и памук. Бамбукът не само спомага естествено охлаждане на тялото през лятото, но и запазва топлината през зимата. От бамбук се изработват много облекла и други аксесоари.
Бамбукът е вид трева, а не дърво.Ekomama - Bamboo Бамбуковата тъкан е изработена от Мосо бамбук, това не е растението, с което се хранят мечетата-панда.

Екологични факти

Отглеждане: Бамбукът расте за около 1 метър за 24 часа, може буквално да се наблюдава как расте. Достига максимална височина за 3 месеца. Достига зрялост и време за реколта за период от 3 до 5 години, в сравнение с 50 до 100 години за дървесните видове. След всяка реколта бамбукът израства веднага наново, той е напълно саморегенериращо се растение.
Бамбукът произвежда повече кислород от всички видове дървета, което го прави много важен при намаляване на нивото на въглероден диоксид в атмосферата.


Публикуване на коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Една мисъл относно “Бамбук